Zrcadlo na zeď v BOHO stylu

15. 02. 2024, 13:52

S interiérem je to stejné jako s outfitem, stejně jako u outfitu i v interiéru doplňky tvoří pomyslnou třešničku na dortu. Outfit bez doplňků, i když je perfektně sladěný je takový prázdný, bez náboje, chybí to pomyslné TO. Je spousta různých stylů a doplňky můžeme neutrální styl vyladit přesně do toho našeho konkrétního. Oblečení, stejně jako interiér v kterém se zdržujeme nás může podporovat v tom, aby jsme se cítili dobře. Může nám zvednout náladu a dobít energii, ale může to být i naopak. Pro mne osobně je to velmi důležité, až nedávno jsem si uvědomila, jak moc. Kdo z nás si neužil dobrou kávu v kouzelném interiéru víc než z kelímku třeba v kanceláři. laugh

V poslední době jsem se v interiérech zhlédla v bohostylu a v tomto duchu jsem potřebovala doplňky vyzdobit interiér. A jelikož mám vždy jasnou představu, věnuji raději čas jejich výrobě, než hledáním vhodných kousků třeba na internetu. Tentokrát se s tebou podělím o výrobu zrcadla na zeď.

Budeš potřebovat: kulaté zrcadlo, kartonovou krabici, nůžky, tužku, tavnou pistoli a přízi na macrame (kdekoliv galanterie či internet, využiješ i na další výrobky, které sem budu postupně přidávat)

Jelikož vše potřebuji hned a včera bylo pozdě, nebyl prostor hledat, kde se dá koupit kulaté zrcátko za slušnou cenu. Takže jsem natrefila v Pepcu na zrcadlový tácek za pár korun, ale tím jsem si též přidělala dost práce, protože nejdříve jsem ho musela zbavil plechového korpusu. Takže doporučuji, po své zkušenosti, raději koupit pouze zrcátko. :-)

Začínáme! Vystříhni si z kartonu 2 kolečka, první si obkresli dle našeho zrcátka a přidej cca 2 cm, takže vznikne jakýsi kruhový proužek na který budeš navazovat přízi, druhý bude ještě o další cca 2 cm širší, než ten co jsme si vyrobili jako první a bude sloužit jako podklad na který potom budeš vše lepit.

Nastříhej si šňůrky, míra bude zhruba 2x tolik podle toho jak budeme chtít dlouhou přízi okolo zrcadla. Já mám přesah 6 cm, takže jsem stříhala 12 cm. Průměr je zrcátka 16 cm. A začne mravenčí práce, navazování kolem celého obvodu, viz obrázek.

Tady ti ještě ukážu, jak navazovat přízi, je to takový základní uzel, který se velmi často používá při různém navazování.

Je to tzv. lodní uzel, pokud máš povědomí o uzlech. :-) Až máš jednu šňůrku vedle druhé, můžeš je rozčesat a zastřihnout na požadovanou délku. A teď už jen budeme lepit tavnou pistolí. Nejprve přilep zrcátko doprostřed podkladu, na strany konce šňůrky pro zavěšení a nakonec nahoru nauzlíkovanou obruč. TIP: nezapomeň přilepit i kousek rozčesané příze kolem kartonového kroužku, aby vše bylo pevnější a zrcátko se časem nerozvazovalo.wink

A tady už výsledné zrcátko v celé své kráse.heart

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nesouhlasím