Šperky z pryskyřice

28. 02. 2024, 14:38

Dnes krátké zamyšlení a vysvětlení práce s pryskyřicí heart

Co je pryskyřice?

Epoxidová pryskyřice je také známá jako křišťálová pryskyřice nebo jako licí pryskyřice.

Je to dvousložková průhledná hmota imitující sklo, do které je možno zalít téměř cokoliv. Po smíchání obou složek – pryskyřice a tvrdidla – můžeme začít s tekutinou pracovat.

Pod pojmem křišťálová pryskyřice u nás najdete takovou, která je UV stálá, tedy odolává žloutnutí. Výhody pryskyřice jsou ukryty v mnoha jedinečných vlastnostech, je skutečně velmi vhodná pro uměleckou tvorbu. S její pomocí se vytváří nádherné šperky, neotřelé bytové dekorace, dechberoucí stoly a mnoho dalšího.

Jak šperky vyrábím?

Každý šperk vezmu mnohokrát do ruky. Celý proces začíná, když sbírám květiny a jiné přirodniny, které sama suším. Vymýšlím barevnost, umístění kytiček a celkovém provedení šperku. Následuje odlití do formičky, schnutí, broušení a leštění a poté zpracování do výsledného šperku. Z dlouhodobých zkušeností používám převážně chirurgickou ocel pro své úžasné vlastnosti a to je, že je velmi dobře snášena alergiky a má stále stejný vzhled.

Jaké květiny a materiály do nich zalévám?

Snažím se stále vymýšlet nové kombinace a způsoby. Kombinuji různé barvy, třpitky, folie, samolepky, kamínky, sušené květiny a další přírodniny, fantazii se meze nekladou. Moje šperky mají úplně jinou energii, protože je tvořím s láskou a protože mne jejich výroba velmi baví. Dělám malé tématické kolekce, které mají stejnou inspiraci. Například kolekce Lanzarote inspirovanou jedním z Kanárských ostrovů a jeho neopakovatelnou přírodou, hřejivým sluncem, nespoutaným oceánem a nádhernou energií. Takže pokud se chcete alespoň na chvilku přenést na tento nádherný ostrov, tak doporučuji. Každý šperk má svůj jedinečný příběh.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nesouhlasím